Info over je sessie: particulieren

Blue flowersWat is helen?

Helen heeft, volgens mijn visie, te maken met het (weer) luisteren naar je innerlijke stem, je intuïtie en je bevrijden van gedachten en overtuigingen, die niet bij je passen en die ervoor zorgen dat je niet jezelf kunt zijn en dat je niet de dingen doet die goed voelen.

Tijdens onze eerste sessie bekijken we wat je wensen zijn op fysiek, emotioneel en spiritueel gebied en we beginnen met het maken van een inventarisatie van  je blokkades. Belangrijk is om je (fysieke) situatie te accepteren, zoals deze nu is. Dit geeft je al meer rust in je hoofd en in je lichaam. Het kost ontzettend veel energie om onszelf te forceren om ergens te zijn waar we (nog) niet zijn. Dat is al een blokkade op zich. Je bent waar je bent voor een reden en het is belangrijk voor je helingproces om dit te erkennen.

Een aantal zaken zijn voor mij belangrijk in het helingsproces:

  • Wat wil je angst/depressie/ziekte je vertellen?
  • Welke blokkades houden je situatie in stand?
  • Welke praktische stappen zijn nodig in dit proces, naast de therapie, zoals het maken van andere (levens)keuzes voor jezelf, het ondersteunen van je proces door middel van bepaalde voeding en beweging etc.?

Wat doen we in een sessie?

We kijken dus eerst wat er precies aan de hand is. Ook kijken we wat de geestelijke of fysieke aandoening je wil vertellen. Als het plaatje duidelijk is, gaan we aan de slag met je blokkades. Ik maak gebruik van verschillende manieren om deze te helen (zie energetische technieken). Vooraf leg ik je duidelijk uit wat de techniek doet en wat je ervan kunt merken. Alle technieken die ik gebruik zijn zacht voor je lichaam en pijnloos. Ze zorgen ervoor dat de geblokkeerde energie in je systeem weer gaat stromen

Er zijn verschillende reacties die je kunt hebben tijdens een healing. Bijvoorbeeld dat je moet geeuwen of boeren, dit zijn manieren om energie los te laten. Of je kunt gerommel in je buik ervaren of spanning in bepaalde plekken van je lichaam, zoals in je nek of rug. Veel cliënten worden wat slaperig en voelen zich heel ontspannen. En anderen ervaren helemaal niets. Dit betekent niet dat de healing niet heeft gewerkt, maar dat de ene cliënt gevoeliger is voor de healing dan de andere.

Hoe snel zie je resultaat?

Dit verschilt per cliënt. Bij de een gaat het sneller dan bij de ander. Dit heeft te maken met hoeveel blokkades er aanwezig zijn en hoe de relatie is met jezelf en met de wereld om je heen. Hou je van jezelf en vind je jezelf waardevol, dan heb je al een goede basis. Heb je veel zelfkritiek of heb je zelfs een hekel aan jezelf, dan is het belangrijk om jezelf een liefdevolle en ondersteunende basis te geven. Niets werkt zo helend als liefde voor jezelf.

Je kunt het helingsproces vergelijken met het afpellen van de lagen van een ui. De een heeft veel lagen, de ander weinig. Het mooie van dit proces is dat het lichaam precies weet in welke volgorde de lagen afgepeld mogen worden om je weer lekker in je eigen lichaam te voelen. Ik vertrouw hierin volledig op mijn eigen en op jouw intuïtie. De ene keer ervaar je een groot resultaat, een andere keer is de verandering meer subtiel. Dit is afhankelijk van wat je lichaam heeft los te laten en hoeveel tijd het hiervoor nodig heeft. Het loslaten van negatieve emoties zorgt ervoor dat het lichaam stress kan loslaten, waardoor ziekten sneller kunnen helen.

Het meest onhandige wat je kunt doen, is het proces forceren. Ik heb zelf de ervaring, want ik was erg ongeduldig, dat het helingsproces zelfs helemaal stopt. Je helingsproces forceren en veroordelen is een blokkade op zich. Je zult zien dat als je het proces er kunt laten zijn, het veel sneller gaat. Belangrijk hierin is om te stoppen met ‘vechten’ tegen je angst/depressie/fysieke symptomen, maar ernaar durft te luisteren en ermee te gaan samenwerken.

Belangrijk is om jezelf weer het gevoel te geven dat jij de regie hebt over je gezondheid en over je leven. Dat je weer met vertrouwen op eigen benen kunt staan. Daarom krijg je van mij ‘huiswerk’ mee, zodat je tussen de sessies jezelf kunt helpen.

Geen vervanging voor arts

Energetische therapie is gèèn vervanging voor (een traject wat je volgt bij) een (huis)arts of een psycholoog. Ik ben zelf geen arts  en daarom ook geen vervanger voor een arts of psycholoog. De therapie staat je behandeling bij een arts of eventuele medicatie die je slikt niet in de weg en zal deze niet belemmeren. Het kan de resultaten van je behandeling zelfs verbeteren en de behandelingen kunnen elkaar complementeren.

Met wie werk ik?

Ik werk met volwassenen, kinderen en dieren. Ik heb mogen ervaren dat het helingsproces bij kinderen en dieren relatief ‘snel’ kan gaan, omdat kinderen en dieren nog weinig beperkende overtuigingen hebben en erg open staan voor energetische therapie.

Waar vinden de sessies plaats?

De sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte of via Skype of bij jou thuis als dit nodig mocht zijn. We gaan samen aan de slag om blokkades los te laten zodat je je fysiek/mentaal/emotioneel beter gaat voelen. De frequentie van deze sessies hangt af van wat voor jou goed voelt.

Het succes wat ik heb met cliënten komt niet alleen door de technieken, maar juist door het helen van emoties, trauma’s, beperkende overtuigingen. Dit is essentieel om positieve resultaten te krijgen.

Mijn praktijkruimte bevindt zich in Het Boomhuis in het centrum van Delft.

Maak een vrijblijvende afspraak via michellemclearycoaching@gmail.com of bel 06-30151763 voor meer informatie.

 

Naast individuele sessies kun je kiezen voor een tweetal coachprogramma’s:

Vertrouwen in jezelf!

Dit is een programma bedoeld voor mensen die structureel last hebben van stress en onzekerheid en meer (zelf)vertrouwen en ontspanning willen ervaren. Klik hier voor meer informatie over het programma.

Het geheim van succes: leren creëren!

De wet van aantrekking positief willen inzetten om je dromen en doelen te realiseren? In dit traject krijg je alle tools om deze wet positief in te zetten en creëren we samen een mindset, die ervoor gaat zorgen dat mogelijkheden en kansen naar je toe komen.  Klik hier voor meer informatie over het programma!