Wet van aantrekking

DSC00005 (2)Heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom je leven loopt, zoals het loopt? Alles in jouw leven gaat over jezelf, want alles is een reflectie van jezelf. Van je eigen gemoedstoestand, je mening, je normen en waarden en de manier waarop je naar de wereld kijkt. Je kijkt namelijk niet met je ogen, maar met je hersenen. De wet van aantrekking is een universele wet die je gedachten en overtuigingen over jezelf en de wereld om je heen weerspiegelt. Door je binnenwereld, je opvattingen en overtuigingen, te veranderen, verander je je buitenwereld.

De wet van aantrekking is geen nieuw concept. Het bestaan van de wet is al bekend sinds de oudheid. In Nederland hebben we een gezegde ‘Wat men zaait, zal men oogsten’ en dat is de wet van aantrekking in een notendop. Wat je denkt, zegt en doet wordt gemanifesteerd in je werkelijkheid.

Voel je je bijvoorbeeld vaak boos, dan  zul je personen en  situaties aantrekken die bevestigen dat je boos bent. Dit betekent niet dat je ‘schuldig’ bent aan je levensomstandigheden, het geeft je juist kracht, omdat je de boel kan veranderen. Vraag jezelf eens af waarom je zo boos bent. Als je de oplossingen voor situaties in je buitenwereld zoekt in je binnenwereld en leert over jezelf hoe je denkt en voelt, ga je begrijpen waarom je leven loopt, zoals het loopt. De wet van aantrekking is namelijk neutraal: ze kijkt niet naar wat wel of niet goed voor jou is, maar weerspiegelt je zelfbeeld en je beeld van de wereld. Je kunt niet ongedaan maken wat je reeds gecreëerd hebt, maar je kunt wel je toekomst veranderen, door in het heden andere overtuigingen aan te nemen.

Je hebt dus alle mogelijkheden om het leven te creëren wat je werkelijk verlangt, als je bij jezelf je belemmende overtuigingen en gedachten durft te vervangen voor positieve gedachten. Als levende magneten beschikken we namelijk over veel meer kennis en kracht dan we vermoeden.

Zie ook mijn weblog: Wat is de wet van aantrekking? en De wet van aantrekking in de praktijk.

 

Volgende tool: droomuitleg