Je eigen spiertest oefening

Deze oefening is een makkelijke manier om je onderbewuste vragen te stellen of om te kijken welke overtuigingen je beperken.

Sta rechtop met je gezicht naar het noorden. Zet je voeten op heupbreedte. Ontspan je lichaam en laat je armen langs je lichaam rusten.

Stel nu eerst een overtuiging waarvan je het antwoord met zekerheid weet. Bijvoorbeeld: Mijn naam is Michelle (vul uiteraard hier je eigen naam in). Ervaar de reactie van je lichaam. Geef dan een naam die niet de jouwe is: Mijn naam is Mirjam. Ervaar opnieuw de reactie van je lichaam. Je voelt jezelf licht naar voren vallen als het antwoord ja is of je voelt jezelf naar achteren buigen als het antwoord nee is.  Als het goed is ben je met de eerste zin naar voren bewogen en met de tweede naar achteren.

Nu ben je klaar om vragen te stellen. Zoals bijvoorbeeld: Voel ik me boos/angstig vanwege een situatie op mijn werk? Als het antwoord ja is, kun je dit nog verder verduidelijken door te vragen: Komt dit door een gesprek met mijn leidinggevende? Ook kun je vragen stellen over fysieke symptomen, bijvoorbeeld: Heeft mijn huiduitslag te maken met een bepaalde emotie? Is deze emotie verdriet? Angst? Boosheid?

Dit is alles! Deze techniek kun je altijd gebruiken als je meer helderheid of inzicht nodig hebt bijvoorbeeld voor het maken van keuzes.

Kijk ook op https://www.youtube.com/watch?v=6wxBLW38ZBU.