Emotional Freedom Techniques

PeaceEmotional Freedom Techniques (EFT) is een therapeutische interventietechniek en is een van de methoden van de energiepsychologie. De handeling werd ontwikkeld door de Amerikaan Gary Craig. Deze techniek wordt toegepast om o.a. trauma’s, fobieën, lichamelijk klachten en verslavingen te behandelen. Het doel van de techniek is desensitisatie; het neutraliseren van de emotionele lading van herinneringen en lichamelijke pijnen.

 

Toepassen van EFT gebeurt in stappen:

  1. Voormeting: de intensiteit van de negatieve emotie wordt gescoord tussen nul en tien, waarbij nul geen en tien veel is.
  2. De onbewuste weerstand tegen genezing en het onbewust vasthouden van de problematiek wordt doorbroken, door het uitspreken van een affirmatietekst: Ik accepteer mezelf helemaal ondanks het ‘probleem’, gecombineerd met kloppen op een acupressuurpunt.
  3. Een serie acupressuurpunten wordt behandeld (beklopt) onder het uitspreken van herinnerwoorden, zoals: ‘mijn hoofdpijn’, ‘mijn angst’, ‘mijn overtuiging’, etc.
  4. Nameting.

EFT is een prettige, veilige en zeer krachtige techniek die je eenvoudig van negatieve emoties, trauma’s, fobieën, leerproblemen, depressies e.d. kan bevrijden. Op Youtube vind je een groot aantal instructiefilmpjes, zoals deze https://www.youtube.com/watch?v=6AW01rT92Ng.

 

Volgende tool: wetten van aantrekking